Hoe je je blog explosief kan laten groeien met Pinterest

Wat veel ondernemers niet weten is dat je door Pinterest ontzettend veel klanten kan krijgen.

Sinds ik half 2019 begon met Pinterest is mijn maandelijkse kijkers al bijna 500.000 kijkers per maand en krijg ik bijna nu dagelijks bestellingen binnen op mijn website. Hoe je je blog explosief kan laten groeien met Pinterest.

Hoe ik dit precies voor elkaar heb gekregen leg ik je in detail uit in mijn Pinterest Bootcamp.

Hoe je je blog explosief kan laten groeien met Pinterest

Wat is Pinterest marketing precies en waarom kan Pinterest zo ontzettend waardevol zijn voor je blog of bedrijf?

WAT IS PINTEREST MARKETING?

Pinterest marketing is het promoten van je producten en/of diensten op Pinterest. Dit doe je door content van je website naar Pinterest te pinnen. Concreet betekent dit dat je afbeeldingen bij je artikelen en/of producten maakt en die vanaf de desbetreffende pagina naar Pinterest pint. Wanneer mensen vervolgens op je pin klikken, worden ze meteen doorgestuurd naar de pagina waar de afbeelding vandaan komt.

WAAROM PINTEREST?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Pinterest geen sociaal medium, maar een zoekmachine. Mensen gaan naar Pinterest voor informatie of oplossingen voor een bepaald probleem. Ze willen de trouwjurk van hun dromen vinden, tips over hun volgende vakantieland lezen of weten hoe ze hun bloemkool perfect moeten koken.

Als Pinterest dus een zoekmachine is en mensen het gebruiken om informatie of bepaalde producten op te zoeken, is elke pin die jij upload dus eigenlijk een gratis advertentie voor je website. En met de juiste strategie kun je ervoor zorgen dat die pins, die gratis advertenties, door honderden, duizenden en zelfs tienduizenden mensen gezien worden. BOOM!

Overtuigd van de kracht van Pinterest? Laten we dan snel aan de slag gaan!

STAP 1: Maak een zakelijk account aan
Met een zakelijk account kun je onder meer je website verifiëren en de statistieken van je account bekijken, waar je onder meer kunt zien hoeveel mensen je profiel bezoeken, welke pins het best presteren en hoeveel mensen via Pinterest je website hebben bezocht.

Je kunt je registreren via de pagina Pinterest voor bedrijven. Hier kun je lid worden als bedrijf en vervolgens kun je je registreren. Daarvoor moet je een bedrijfsnaam, een bedrijfstype en de URL van je website invullen.

Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest
STAP 2: Verifieer je website
Wanneer je een zakelijk account hebt, kun je je website verifiëren. Met een geverifieerde website kun je Rich Pins instellen en heb je toegang tot de Pinterest statistieken met betrekking tot je website. Daarnaast laat een geverifieerde website zien dat je daadwerkelijk de eigenaar van de website bent en dat het een betrouwbare site is.

Om je account te verifiëren, klik je rechtsboven op je foto. Ga vervolgens naar Instellingen. Onder Profiel vind je het onderdeel Website Claimen. Hier kun je je URL invullen en op Claimen klikken. Vervolgens moet je een metatag aan je website toevoegen of een HTML-bestand uploaden en op Pinterest bevestigen dat je dat hebt gedaan.

Je kunt je website ook verifiëren door de plugin Yoast SEO te gebruiken. Ga hiervoor op je website naar de plugin Yoast SEO. Ga naar ‘Sociaal’ en vervolgens naar ‘Pinterest’. Hier kun je de code plakken. Sla je wijzigingen op, ga terug naar Pinterest en klik daar op voltooien.

Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest

STAP 3: Zorg voor een goed profiel

Dat houdt onder meer in dat je een duidelijke naam, een aantrekkelijke foto en een fantastische bio hebt. Vertel in je bio niet alleen wie je bent, maar maak ook duidelijk wat je te bieden hebt en gebruik een call to action om mensen aan te sporen je website te bezoeken.

STAP 4: Maak borden aan

Maak minimaal 5 borden aan met op elk bord minimaal 15 pins. Wanneer je je doelgroep wilt bereiken, is het namelijk belangrijk dat alle borden op je account passen bij je blog of bedrijf. 

STAP 5: MAAK VERTICALE PINS AAN

In de feed van Pinterest zijn alle afbeeldingen even breed. Dat betekent dat verticale pins veel groter worden getoond dan horizontale pins. Horizontale afbeeldingen vallen daardoor volledig weg en krijgen over het algemeen minder repins. Aangezien we natúúrlijk willen dat onze pins opvallen, is het dus belangrijk dat je alleen verticale afbeeldingen naar Pinterest pint.

 

               

STAP 6: SEO-vriendelijk

Om ervoor te zorgen dat je pins in de zoekmachine gevonden kunnen worden, is het belangrijk dat je voor elke pin een duidelijke beschrijving maakt, waar je goede zoekwoorden in verwerkt. En vergeet ook niet naar de bestandsnaam van je pin te kijken; ook die heeft effect op je vindbaarheid. Noem je pins dus niet 12345.jpg, maar geef het een beschrijvende naam.

STAP 7: Pin elke dag

Pinterest beloont actieve gebruikers door ze aan te bevelen bij andere gebruikers en ze een betere positie in de feed te geven. Hoe actiever je bent, hoe beter je resultaten dus zullen zijn. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig pint, het liefst elke dag.

 

Meer weten hoe je Pinterest optimaal kan inzetten?

GRATIS cursus MEER KLANTEN MET PINTEREST

Ontdek hoe je meer klanten krijgt & meer bereik op je website!

Hoe je je blog explosief kan laten groeien met Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
error: Content is protected !!